QGAIN МИНОКСИДИЛ 5% MINOXIDIL 5% течен против косопад и оплешивяване MADE IN USA

 • Марка: QGAIN
 • Кат. номер: Миноксидил 5%

Производител: QGAIN
Модел: Миноксидил 5% течен
Наличност: наличен

 

 

Описание на продукта
Несъмнено най-популярният стимулатор на растежа на коса. QGAIN Minoxidil 5% е висококачествен течен разтвор, съдържаща активно вещество – миноксидил 5%, за употреба директно върху скалпа. Произведен в САЩ, следвайки стриктни изисквания за одобрение от федералната агенция по храните и лекарствата (FDA), този продукт е едно просто, безболезнено и клинично доказано решение на проблема с косопада. Клиничните изследвания показват, че миноксидил ревитализира фоликулите и спомага за по-големия им брой в анагенна (активна) фаза. В тестовата група е наблюдаван над 64% успех при растежа на коса. Резултата е постигнат с прилагане 2 пъти дневно, в период от 6 месеца до 1 година.

 

Детайли
Оригинална формула, висока ефективност. Миноксидил се прилага основно при андрогенна алопеция. Подходящ е и за стимулиране растежа на брадата при мъжете. Андрогенната алопеция (androgenetic alopecia и alopecia androgenetica) е често срещана форма на косопад, както при мъжете, така и при жените. При мъжете предната космена линия се "издърпва" назад, областта на темето оредява. Възможно е косата по скалпа цялостно да изтънее (diffuse thining). При жените се наблюдава изтъняване на косата по средата на скалпа, от зоната на короната до предната линия, като последната може да не бъде засегната. Миноксидил 5% доказано помага и при косопад, причинен след преболедуване на коронавирус (COVID-19).

 

Използване на продукта
При прилагане на миноксидил, растежът на коса започва обикновено до 2 месеца. Миноксидил е ефективен докато се използва. При прекъсване на лечението постигнатият ефект ще бъде изгубен до 2 месеца. Едно шише съдържа 60 мл и е достатъчно за 30 дена при правилна употреба. Нанася се по 1 мл с помощта на пипета, по оределите области на скалпа. През първите седмици от лечението може да забележите засилен косопад. Това е така, защото новите здрави и удебелени косми изместват старите. Този процес е нормален и не трябва да ви притеснява, а по скоро означава, че лекарството работи.

 

Странични ефекти
Въпреки че са рядкост, може да забележите следните странични ефекти: първоначален косопад, сърбеж по скалпа, пърхот. Някои по-чувствителни към миноксидил или пропиленгликол могат да усетят зачервяване или раздразнение на кожата на главата. Ако получите дълго сърцебиене или недостиг на въздух, придружени със замаяност, преустановете употребата на миноксидил и потърсете лекарска помощ!

 

Съставки:

Minoxidil 5% w/v.

Неактивни съставки: алкохол, пропилен гликол, пречистена вода.

 

Употреба:

 • С помощта на пипета нанасяйте по 1 ml 2 пъти на ден директно върху скалпа в местата със загуба на коса.
 • Увеличаване на прилаганото количество или на честота на прилагане не дава по-добри резултати
 • Продължителното използване е наложително за възстановяване на растежа на косата, в противен случай косопадът ще започне отново.

 

Не използвайте Minoxidil 5%, ако:

 • вие сте под 18-годишна възраст. Да не се използва при бебета и деца;
 • скалпът ви е зачервен, възпален, инфектиран, раздразнен или болезнен;
 • прилагате други медикаменти върху скалпа си.

 

Спрете употребата и се консултирайте с лекар, ако:

 • усетите болка в гърдите, ускорен пулс, отпадналост и замаяност;
 • внезапно и безпричинно покачите теглото;
 • ръцете и краката ви се подуят;
 • получите сърбеж на скалпа, който не изчезва или се влошава.

69,90 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 69,90 лв.
Моля, изберете: