Общи условия за ползване

Доставка
Електронният магазин minoxbg.com изпълнява поръчки на своите потребители.
Поръчки, заявени след 17.00 часа, се обработват на следващия работен ден.
Доставките се изпълняват от куриерска фирма Еконт. Всички пратки се изпращат в дискретна опаковка и с опция преглед.
При поръчка от сайта на стойност над 150 лв. доставката до офис е безплатна.

Срок на доставка
Доставките се изпълняват в срок до 3 работни дни от куриерската фирма Еконт.
Възможно е забавяне при обстоятелства независещи от изпращача. При невъзможност да бъде изпълнена поръчката в даденият срок, потребителя бива уведомяван.

За пратки, които са изпратени, но не са потърсени от клиентите в 5 дневен срок или са отказани след преглед се дължат куриерските услуги за доставка и връщане за сметка клиента, който ги е поръчал. 


Начин на плащане
Сумата за пратката се заплаща на куриера, при получаване на доставката.


Право на рекламация
Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

  • констатирани липси;
  • дефекти на стоката;
  • несъответствие с обявения размер;
  • несъответствие с обявената търговска марка.
  • Рекламацията се предявява до 14 работни дни след закупуването на стоката.

При предявяване на рекламация, потребителят може да претендира за:

  • разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума (само съгласно условията по чл. 114 от ЗЗП)
  • заменяне на стоката с нова
  • отбив от цената

Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, десен, размер или при установен фабричен дефект, можете да предявявате като ни пишете на E-mail: sales @ minoxbg.com или позвъните на телефон +359 887 279 250

Становище по предявената рекламация ще получите на e-mail адреса си в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е 30 работни дни.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:
Запазен добър търговски вид - опаковката не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана и/или с нарушена опаковка.

Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба
Запазена е оригиналната опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.
При замяна на стока, транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.
В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката, поради временна липса на наличност на дадена стока, определен артикул, както и в случай на забавяне на пратката, поради изчакване на нов внос, нова партида от производство, ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена.
В случай, че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направена поръчка, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или писмо и поръчката няма да бъде изпратена, ако не получим личното Ви съгласие с променените условия.

За всички неуредени въпроси от настоящите Общи условия между Електронния магазин и клиента (регистрирания потребител) се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.