• Начало »
  • Как да възвърнете косата си с миноксидил 5% | minoxbg.com

Как да възвърнете косата си с миноксидил 5% | minoxbg.com

                                                                         

КУПИ СЕГА

 

Как да преборим косопад, алопеция или оплешивяване с Миноксидил 5% ?

 

Не всички продукти с Миноксидил са еднакво качествени и ефективни! QGAIN® е лидер в технологиите за възстановяване на косата. В продуктите на компаниите винаги се използват най-новите, първокачествени и изчистени съставки. Произведени в САЩ, следвайки стриктни изисквания за одобрение от федералната агенция по храните и лекарствата (FDA), тези продукти са просто, безболезнено и клинично доказано решение на проблема с косопада. Липсата на странични ефекти при използването им допринася за високата им ефективност и безопасност.

Hаучно доказано е, че веществото възстановява растежа на косата при мъжки и женски тип оплешивяване.

- Необходимото количество за приложение е 2 пъти дневно по 1 мл
- За мъже с общо оредяване на косата в която и да е част на скалпа
- Може да се използва за стимулиране растежа на брадата
- Забавя или спира косопада в рамките на няколко месеца
- Видим ефект след 2 месеца ползване

 
Какво представлява Миноксидил 5%?

 

Миноксидил е първото одобрено от FDA (Food and Drug Administration) лекарство срещу андрогенна алопеция (наследствен косопад). При лечението на косопад, миноксидил 5% се прилага под формата на разтвор за локално приложение. Благодарение на пропилен гликола, приложеният миноксидил равномерно се разпределя върху засегнатата област и така по-лесно се абсорбира през кожата. Това представлява оригиналната формула, съществува и миноксидил 5% пяна, ползват се индивидуално според предпочитанията и имат еднаква ефективност. Миноксидил доказано помага и при косопад и загуба на коса, причинени от преболедуване на коронавирус COVID-19.

 

Как действа Миноксидил 5%?

 

Разтвор на Миноксидил 5% за локално приложение се използва за стимулиране растежа на косата при хора, които оплешивяват. Лекарството има максимален ефект срещу оплешивяване не само в областта на короната на скалпа, но действа както и в предната, така и навсякъде по скалпа. Интересен факт е, че се използва успешно и за стимулиране на растежа на брада. Точният начин на действието на миноксидил не е напълно научно ясен, но вероятно той стимулира растежа на косата чрез подобряване на кръвоснабдяването към фоликулите на косата и привеждането им в анагенна фаза.

 

Какви са научните доказателства за неговата ефективност?

 

Дерматолозите проведоха едногодишно научно наблюдение на 984 мъже с косопад. Изследването имаше за цел да оцени ефективността на 5% разтвор на миноксидил за локално приложение при непостоянен косопад и стимулирането на растежа на нова коса. В продължение на 1 година пациентите прилагаха по 1 мл от разтвор на миноксидил 5% два пъти на ден върху засегнатите места на скалпа.

След 1 година

  • Дерматолозите докладват, че засегнатите от косопад места са станали по-малки при 62% от пациентите.
  • При оценяване на ефективността на миноксидил относно стимулирането на растежа на нова коса учените отриха, че разтворът от 5% е: много ефективен при 15.9% от пациентите, ефективен при 47,8% и с умерен ефект при 20.6%.
  • В началото на изследването бе установено средно количество от 69.7 паднали косми по време на миене, а в края на изследването това количество спадна на 33.8 паднали косми. Това е показател за ефективността на 5% миноксидил срещу непостоянния косопад при изследваните пациенти.
  • Нито един страничен ефект при едва 3.9% не бе определен като сериозен.

 

Как да закупите от нас?

 

Ние сме вносител на висококачествен миноксидил от американските фирми QGAIN®.

Предлагаме бърза и сигурна доставка до всяка точка на България с Еконт. Разгледайте нашите варианти на Миноксидил за мъже и жени на топ цени:

 

 

Ключови думи: миноксидил / миноксидил за мъже / миноксидил разтвор / миноксидил 5% / миноксидил цена / миноксидил за оплешивяване / миноксидил за жени /